úterý 24. června 2014

Člověk míní, Pán Bůh mění...

Ahoj Milí čtenáři.
*
Dnes jen krátký příspěvek z postele. Už od včerejška ležím s úpornou střevní chřipkou. Včera vysoké teploty, dnes už je to trošku lepší, ale bolest břicha a celková schvácenost se mě zatím drží.

Tolik jsem si toho na tento týden naplánovala a teď sotva si dojdu na záchod. Ale asi si tělo řeklo samo o pauzu, poslední dobou toho bylo na mě moc, hlavně co se týče po psychické stránce a shonu v práci. Jen kdyby ty bolesti povolily.

Tak doufám, že už to bude zítra lepší, musím přece nasbírat nějaké inspirace na další příspěvky.
*
Držte se. Reny®

pondělí 16. června 2014

Nová pracovna...

Zdravím Vás při slunečném pondělním dni.
*
Jak jste strávily víkend? 
Nám počasí moc nepřálo, sice nepršelo (až na pár přeháněk), ale bylo poměrně zima, takže se nedalo ani moc posedět na terase, natož třeba koupat v bazénu.

Víkend jsme měli docela pracovní, stavební firma nám dělala kolem domu dlažbu, takže bylo spoustu hluku, prachu atd.

No a já jsem se konečně vrhla na moji vysněnou pracovnu, která by mi sloužila i jako tvořivá dílna. 
Vymyšlenou jsem ji měla už dlouho, jen do té realizace se mi moc nechtělo, protože to znamenalo odstranit všechny věci, které překážely, uklidit všechny potřebnosti a vyhodit zbytečnosti :). 
Zabralo mi to celou sobotu a kus neděle, ale pracovna je na světě. 

Pracovnu mám na chodbičce vedle pokoje. Chodba je sice ještě nedodělaná, ale s dokončením se tak rychle zase nepočítá, takže vzhledově to je nic moc. Ale je to praktické.

Posílám pár fotek na ukázku. 





Vytvořením pracovny jsem zabila dvě mouchy jednou ranou. 
Stůl byl původně v pokoji pod oknem a bránil mi ve snadné manipulaci s oknem. Takže teď mám v pokoji více místa, mám konečně dostup k oknu a pokoj působí vzdušnějším dojmem. 
Prostor pod oknem je zatím provizorní, časem si chci místo ratanu pořídit křeslo ze série Ektorp z Ikea a vyřešit nové závěsy (delší).









 A taky jsem si koupila další levanduli. Tentokrát už kvetoucí. Miluji její vůni.



*
Mějte se fajn a přeji Vám pohodový pracovní týden. Reny®

sobota 7. června 2014

Konečně...

Krásný skoro-letní sobotní večer...
*
Konečně jsem si udělala čas, abych zase vložila nějaký ten příspěvek. Poslední dobou mám vše čím dál tím víc chaotické - práce, vaření, cvičení, pes...vždycky stihnu jen nakouknout na Vaše blogy, ale na ten svůj mi čas nezbude.

Ale dnes to vyjde:) Jsem sama doma, užívám si ticha (i když venku moc ticho není, protože hned vedle je základní škola a zrovna doznívají radovánky, které dnes měli), popíjím vínečko z černého rybízu a nechávám si do pokoje proudit čerstvý večerní vzduch.

Mám pro Vás tedy střípky z uplynulých dní:

nejdříve krásné růže ve váze, nový podnos a drátěný košíček z Nanu-Nana;


růže jsem pak vyměnila za nádherné pivoňky (mimochodem v noci ukradené od sousedů :-) - jsem poprvé jako dospělá něco ukradla, a byla jsem strachy spocená až na pr.... :-) );


pak jsem si koupila makovice - sice už bez máku, ale byly za pár kaček a jejich koupi jsem přispěla na chráněné dílny, takže jsem spojila příjemné s užitečným;



také novou levanduli v květináči - konečně, už po nich koukám nějaký ten týden;


v týdnu vyrobená domácí bezinková šťáva - kdo ji nemá, jako by nebyl :-) - a že je tedy luxusní (tmavé zbarvení způsobil nejtmavší třtinový cukr),



a taky došlo už i na mě - podlehla jsem domácí nugetě (tu první jsem snědla za 2 dny, pak udělala druhou, že ji budu mít už na dlouho, ale omyl, ta mi vydržela taky jen 3 dny :-) ) - takže tímto u mě nugeta skončila, jelikož bych se asi pak už opravdu nevlezla do těch futer;



no a nakonec příspěvku fotodokumentace dnešní snídaně na čerstvém vzduchu - zdravé lívance s tvarohem, banánem a borůvkami.


Tak jsem to na Vás všechno rychle vychrlila, a to je pro dnešek vše. Doufám, že se mi povede příští příspěvek vložit dřív, než zas až za měsíc :). 
*
Přeji Vám krásnou dobrou noc. Reny®