pondělí 18. července 2016

Bobulová...

...zdravá domácí marmeláda (teda spíš "zdravější").


Použila jsem 500g jahod, 250g malin, 125g borůvek a 125g ostružin. 
Přidala jsem špetku soli, trošku kyseliny citrónové a dosladila 5 lžícemi třtinového cukru (toho nejtmavšího). 
Marmeládu jsem zahustila trošku agarem (zhruba 2 lžičky) a trošku chia semínky (asi 45g).

Vzhledem k tomu, že jsem při výrobě nepoužila žádnou chemii, hotovou marmeládu jsem naplnila do předem vysterilizovaných skleniček a poté ještě zavařila. 
Koupila jsem si zavařovací sklenice WECK, které jsou nejenže velmi praktické, protože udrží marmeládu opravdu dobře uskladněnou, ale hezky i vypadají. 

Luxusní záležitost tato marmeláda. 
A nejlepší na ni je, že když ji jíte, opravdu chutná, jakoby jste jedli ovoce a ne jen obarvenou a navoněnou směs.







2 komentáře:

  1. Reni, marmeládky vypadají báječně. A máš pravdu, jsou mnohokrát lepší než kupované, jsou prostě domácí.
    Měj se krásně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Jani, no musím říct, že první ochutnání mě neoslovilo, už jsme navyklí na "chemickou" chuť natolik, že už necítíme tu přírodní. Ale s druhým soustem mi moc zachutnala, jen ta výroba je malinko složitější než u marmelády z Gelfixem. Dávám si ji na domácí ovesné vafle, fakt lahoda. Děkuji Ti za komentář a přeji hezký den. Renča

      Vymazat