neděle 27. července 2014

Z dnešního výletu...

Krásnou nedělní noc.
*
Týden dovolené za mnou a žádný příspěvek.

No, zatím ani nebylo moc co dokumentovat, první týden jsem strávila spíše "pracovně" - velkým letním úklidem a šitím nových doplňků do pokoje. Fotografie z této "proměny" vložím však později.

Jelikož mi to už ale lezlo na mozek a řekla jsem si, že přece nestrávím celou dovolenou sezením doma a šitím (a grilováním hermelínu a pitím mojita), naplánovaly jsme si s mámou na druhý týden dovolené nějaké výlety. 

A začali jsme už dnes.

Sousedi nás pozvali na výlet, že na domácí borůvkové kynuté knedlíky.
Cílem cesty byla horská chata Kohútka.

Vyjeli jsme už v 9 hodin dopoledne, cesta trvala zhruba 2 hodinky. 
Po 11 hodině jsme byli na místě. 
Nejprve jsme prošli okolí chaty a já vše řádně zdokumentovala, protože chata byla laděna do venkovského stylu, což je přesně můj vkus.










Pak jsme si dali kávu a babiččin domácí borůvkový koláč, prý přímo z trouby. Byl tedy vynikající, ale byla ho pěkně velká porce (a byl docela levný - což teda je co říct), takže jsme pak vůbec neměli hlad na oběd. 


A proto jsme vyrazili obhlédnout další vrchol a horskou chatu - Portáš. Trasa byla dlouhá celkem 1,5km tam, celkem do kopce, ve 30 stupňovém horku, takže v cíli bodlo vychlazené pivečko (ale zvládla ji i moje Laura). Cesta zpět už byla odpočinková. 




Kohútka a Portáš jsou vrcholy pohoří Javorníky, které se nachází na česko-slovenské hranici. Tyto vrcholy jsou turisty velmi vyhledávány jak v létě, tak v zimě. Oblíbena je zde především cykloturistika a lyžování (je zde několik sjezdovek).

Musím uznat, že je tam opravdu krásně. Ta příroda, nádherné výhledy a všude samé dřevěné roubenky. Kochala jsem se pohledem. 













Kousek pod Kohútkou je ještě chata Javorka, kde jsme se nakonec usadili a snědli i pozdní odpolední oběd. 
Nechyběly tedy domácí borůvkové kynuté knedlíky, které byly fakt vynikající. 
Byli jsme příjemně najezeni, napojeni, lehce unaveni, jen Laura to únavou zcela zapíchla :).




Výlet se vydařil, opět nám krásně vyšlo počasí, i když na cestě zpět nás doprovázel déšť a místy bouřky.

Zítra máme v plánu další výlet, protože nebudeme mít doma celý den elektřinu. A kam pojedeme? No to se nechte překvapit. Určitě Vám hned o tom napíšu.
*
Pro dnešek to je vše, přeji Vám krásnou dobrou noc. Reny®

1 komentář: